Dinsdagmiddag werden een kleine 30 deelnemers rond 12 uur bij LooHorst aan de Buitenbrinkweg ontvangen voor de eerste lunchbijeenkomst van de BKE. Reinald van Ommeren, Albert de Koning en Erik Hammenga hielden na een kop koffie een korte maar boeiende presentatie over LooHorst anno 2022. Het verhaal van LooHorst spitste zich toe op de veranderende rol van LooHorst als groenbedrijf bij projecten in de buitenruimte. Vanaf 2006 heeft LooHorst zich doorontwikkeld naar een hoogwaardig hoveniers- en groenbedrijf met ca. 65 medewerkers.

Vanuit de hoofdvestiging Ermelo en de vestiging Ederveen wordt een breed scala aan diensten geleverd aan ontwikkelaars, bouwers, bedrijven, zorginstellingen, terreineigenaren, (semi-)overheden en particulieren. Bijvoorbeeld de realisatie van een binnenstedelijke daktuin, de aanleg van groen rond een zorgcomplex, het dagelijks onderhoud van het terrein rond een pand of ecologisch verantwoorde bestrijding van de eikenprocessierups. Wát de vraag ook is, Bij LooHorst wordt gewerkt vanuit de houding: ‘We luisteren. Aandachtig. We verstaan uw ambities. En we horen uw kaders. Genoeg inspiratie voor ons om tot verrassende oplossingen te komen’.

Er wordt gewerkt en gedacht vanuit 3 producten:

  • Ontwikkeling&Realisatie; het bedenken en maken van allemogelijk (dak-)tuinen en terreinen
  • Terreinzorg&Service; het onderhouden van terreinen op basis van verregaande service
  • Service Openbare Ruimte; het uitvoeren van allerlei specialismen zoals boomverzorging en specifiek kruidenbeheer voor overheden.

Er zijn de afgelopen jaren enorme veranderingen gekomen op het gebied van groen, water, duurzaamheid, natuurinclusiviteit enz. Dat heeft tot forse veranderingen geleid voor een groenbedrijf als LooHorst. Dat betekend in hoofdlijnen dat:

  • …. de rol in projecten is vervroegd en verbreed,
  • …. de actuele thema’s van deze tijd vooral groen en duurzaam zijn,
  • …. er steeds meer, en steeds diversere ‘producten’  binnen de projecten komen,
  • …. en de verantwoordelijkheid steeds verder gaat, ook op niet-groene onderdelen en op langere termijn.

Deze punten werden aan de hand van een aantal aansprekende projecten toegelicht en was aanleiding voor een korte en boeiende discussie. Om 12:45 uur stond er een lekkere broodjeslunch voor ons klaar en waren er nog leuke gesprekken onderling. Daarna ging ieder weer zijns weegs, al met al een prima start van de lunchbijeenkomsten. De volgende inspirerende lunchbijeenkomst zal in Q1 2023 georganiseerd worden.