Dinsdagmiddag werden 22 deelnemers rond 12 uur ontvangen voor een lunchbijeenkomst bij Fa. Kamphorst aan het Rodeschuurderwegje. Jan Kamphorst en Bonnie Wopereis hielden een presentatie over het familiebedrijf, dat vorig jaar haar 60-jarig bestaan mocht vieren. In 1962 startte Jan Kamphorst sr. als loonwerker door boeren in de buurt te helpen. Zijn zoons Henk en Beert zetten dit werk voort en kochten in 1969 hun eerste kraan achter de tractor. Dat was het begin van Fa. Kamphorst als bedrijf voor grondverzet, een specialisme dat steeds belangrijker werd in de loop van de jaren.

Tegenwoordig staat het familiebedrijf onder leiding van Jan en Leendert, de zonen van Beert. Zij hebben de werkzaamheden uitgebreid op meerdere terreinen o.a. grondwerk, straat- & asfaltwerk, rioolwerk, sloopwerk, recycling, agrarisch loonwerk, verhuur van machinerie en ontwerp&advies. Bij het werk maken ze gebruik van een uitgebreid en modern, deels elektrisch, machinepark, dat zorgvuldig wordt onderhouden in de eigen werkplaats. Fa. Kamphorst werkt veel voor overheden, projectontwikkelaars en bouwbedrijven in de wijde regio én voor particulieren. Ruim 30 gekwalificeerde medewerkers en een groot netwerk aan professionals staan klaar om ieder project, van groot tot klein en van ontwerp tot uitvoering, te verzorgen.

Fa. Kamphorst wil haar steentje bijdragen aan een groene toekomst. Het nieuwe pand wordt milieuvriendelijk op temperatuur gehouden met aardwarmte, er wordt gewerkt met zuinige machines (voorzien van de nieuwste technieken) en afvalmaterialen worden zoveel mogelijk gerecycled. Naast de ruim 35 vaste medewerkers biedt Fa. Kamphorst ook plaats aan stagiairs en is een erkend leerbedrijf. Dit kan voor verschillende opleidingen, er zijn stageplaatsen als grondwerker, machinist of assistent uitvoerder. Na de stage komen de meeste stagiairs in vaste dienst. Het ziekteverzuim en het verloop is zeer laag, de directie heeft oog en oor voor het personeel.

Na de presentaties kregen de aanwezigen een rondleiding over het terrein, dat tot in de puntjes georganiseerd is. Onder de indruk van dit mooie Ermelose bedrijf stond er om 13:00 uur een lekkere broodjeslunch klaar voor de BKE-leden en waren er nog leuke gesprekken onderling. Daarna ging ieder weer zijns weegs. De lunchbijeenkomsten worden zeer gewaardeerd en voor 2024 staan er al weer een aantal in de planning. Houd de agenda in de gaten voor de data!