Bij de jaarlijkse bijeenkomst ‘De Ontmoeting’ op 18 januari jl. ontvingen Arthur Noordermeer en Ruurd Wuestman van familiebedrijf Wuestman uit Harderwijk de felbegeerde Linnaeusonderscheiding uit handen van Joost Fraanje, voorzitter van de jury en de Linnaeuskring. Dit jaar markeerde een jubileum, want het was de 25ste keer dat deze onderscheiding werd uitgereikt. De prijs is voor een ondernemer die zich aantoonbaar inzet op het gebied van uitzonderlijke sociaal-maatschappelijke betrokkenheid.

Focus op werkgeluk

Uit 15 nominaties koos de jury Wuestman als winnaar vanwege hun toewijding aan werkgeluk. Als een gerenommeerde totaalleverancier voor kantoorbenodigdheden in de regio, met een specialisatie in ‘werkgeluk’, heeft dit familiebedrijf zich gedurende 150 jaar bewezen. Opmerkelijk is hun veerkracht in een snel veranderende werkomgeving, waar ze naast kantoorbenodigdheden ook audiovisuele middelen en projectinrichting aanbieden, gericht op het creëren van de ultieme werkomgeving en werkgeluk.

Uit het juryrapport: “Alles wat zij doen, gebeurt op basis van de factor Werkgeluk omdat ze vinden dat ieder mens het verdient om gezien, gehoord en serieus genomen te worden. Dat doen ze zowel voor hun klanten als voor hun eigen medewerkers. Werkgeluk staat altijd centraal. De jury roemt ook hun sociale en maatschappelijke betrokkenheid: “Ze stimuleren hun medewerkers bij het selecteren van goede doelen om een betere wereld te bevorderen. In de afgelopen jaren hebben ze diverse stichtingen financieel ondersteund en jaarlijks schenken ze 15% van de winst aan goede doelen.”

Arthur Noordermeer en Ruurd Wuestman namen verrast de prijs in ontvangst: ”We zijn vereerd om in het illustere rijtje deel te nemen”.

Goed doel

Wuestman ontving een sculptuur genaamd ‘CIRCLE OF LIFE’ van de Harderwijkse kunstenares Monique Spapens. Het symboliseert mensen en middelen die, door samen te werken, de organisatie en cirkel van het leven vormen. Daarnaast ontvingen zij een cheque van 500 euro, te besteden aan een regionaal goed doel. Dit zal ten goede komen aan Stichting Present in Harderwijk. Deze stichting heeft als missie om een brug te slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Daarmee willen ze een beweging op gang brengen in de samenleving, waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden naar elkaar om te zien.

De Ontmoeting

De uitreiking van de Linnaeusonderscheiding 2024 was een hoogtepunt tijdens De Ontmoeting in Ermelo waar ruim 170 gasten aanwezig waren. Met gastpreker Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland en het boeiende gesprek tussen dagvoorzitter Henny Blokhuis met Henk Vermeer, medeoprichter- en campagnestrateeg van de BBB was het een enerverende middag. De organisatie, bestaande uit VNO-NCW VeluweVallei, Bedrijvenkring Ermelo, Bedrijvenkring Harderwijk en de Linnaeuskring, kijkt zeer tevreden terug op deze bijeenkomst. “We hebben genoten van de vele kameraadschappelijke ontmoetingen. Veelzeggend en hoopgevend is het dat er zoveel enthousiasme en draagvlak is voor de inmiddels 25ste Linnaeusonderscheiding“, aldus Joost Fraanje.